Inspiraatiota hevosnaisille

Naisen aggressio hevosmaailmassa / 1,5 h

Kokemuksellisella luennolla käsittelemme edelleen valitettavan tabuluonteista aihetta: naisen aggressiota, ja sen ilmenemistä tai ilmenemättömyyttä suhteessa itseemme, toisiimme ja hevoseen. Aggressio on puhtaimmillaan elämänvoimaa, mutta harvemmin olemme oppineet käyttämään aggressiotamme voimavarana. Äitimyytti ja kiltin tytön kasvatusmalli eivät juuri ole edesauttaneet suhdettamme terveeseen aggressioon. Talliympäristö on harvoja paikkoja, jossa naisen aggressio on ollut sallittu – valitettavasti nimenomaan tuhoavan aggression muodossa. Kovuus on ollut ihailtu ominaisuus. Haaste tulee siinä, että olemme tekemisissä äärettömän sensitiivisen eläimen kanssa, joka nimenomaan puhuu ja ymmärtää herkkyyden kieltä. Luennolla tutkimme rakentavan aggression ja tuhoavan aggression eroja sekä vahvistamme yhteyttä itseemme sekä luontaiseen herkkyyteemme erilaisten voimauttavien harjoitusten muodossa.

Teemoja: aggressio elämänvoimaksi, valtapeleistä yhteispeliin, tunteiden kohtaamisen vapauttava voima, hevonen kätkettyjen tunteiden tulkkina, kuunteleva vuorovaikutus, feminiininen herkkyys on syvää viisautta ja voimaa, ei heikkoutta, päästä sydämeen – mielen ja sydämen yhteyden vahvistamisen voimauttavat vaikutukset meidän ja hevosen välisessä vuorovaikutussuhteessa.

Nona Peuransola on perehtynyt naisen aggressio -teemaan monipuolisesti; hän on tehnyt Maria Akatemiassa asiakas- koulutus- ja vaikuttamistyötä ehkäisevän väkivaltatyön asiantuntijana naisenväkivalta.fi -hankkeessa sekä ottaa nykyään vastaan omia yksilöasiakkaita, luennoi, kirjoittaa & kouluttaa.

Hevosen hoitava voima / 1,5 h

Hevosilla on valtavan suuri kyky tukea meitä ihmisiä matkalla aitoon itseemme. Eikä tämä toki ole vain yksisuuntainen tie, vaan kun rohkenemme itse avautua enemmän, hevonen palkitsee rohkeutemme moninkertaisesti. Voimme kokea syvää sydänyhteyttä, jota emme kenties ole vielä koskaan aiemmin kokeneet hevosen kanssa, tai suhteessa itseemme. Voimme löytää itsestämme jotakin sellaista, mitä emme ole uskaltaneet kuvitella meissä olevan.  

Hevonen tarjoaa meille upean mahdollisuuden voimaantumiseen niin henkisellä, emotionaalisella kuin fyysisellä tasolla. Olen kokenut, ja saanut todistaa, huikaisevan kauniita, koskettavia hetkiä hevosten kanssa ja luennolla kerron kokemuksistani ja löydöksistäni – siitä mitä olen oppinut hevosen hoitavasta voimasta, sydänyhteydestä, kohtaamisen terapeuttisista vaikutuksista sekä mm hevosen aggressiosta.

Luennolla saat voimauttavia välineitä myös siihen, kuinka hevosen hoitavan voiman aktivoitumista voi tukea. Itse uskon, että jokaisessa hevosessa asuu viisas sielu, joka odottaa potentiaalinsa vapautumista. On vain kyse siitä, kuinka olosuhteet ja muu kanssakäyminen hevosen kanssa tukee hevosen avautumista aidoksi itsekseen. 

Kokemuksellisen luennon aikana teemme myös läsnäoloa ja yhteyttä aitoon itseemme ja sydämemme viisauteen vahvistavia harjoitteita. 

Nona Peuransola on perehtynyt hevosen ja ihmisen väliseen hoitavan yhteyden voimaan pian 10 vuotta, jolloin hän aloitti pitämään mm. meditaatioita ja rumpumatkoja hevosten kanssa. Hän kokee, että hevoset toimivat oppaina ihmisyyteemme, kun vain opimme ottamaan tämän lahjan vastaan. Nona mentoroi, kouluttaa, luennoi ja pitää aiheesta voimauttavia workshoppeja.

 

Luentojen hinnat:

Hinnat määrittyvät osallistujamäärän mukaan – pyydä tarjous!

Inspiroiko jompi kumpi luentokokonaisuus?

Ota yhteyttä: nona@horselistener.eu / 040 140 1181, niin jutellaan tarkemmin toiveistasi ja tarpeistasi. Kerron mielelläni lisää.

“Hevoset auttavat meitä yhdistymään vahvemmin aitoon itseemme ja sydämemme viisauteen.”