Luennot hevosnaisille

Naisen aggressio talliympäristössä

Kokemuksellisella luennolla käsittelemme naisen aggressiota, ja sen ilmenemistä tai ilmenemättömyyttä suhteessa itseemme, toisiimme ja hevoseen. Aggressio on puhtaimmillaan elämänvoimaa, mutta harvemmin olemme oppineet käyttämään aggressiotamme voimavarana. Luennolla tutkimme rakentavan aggression ja tuhoavan aggression eroja sekä vahvistamme yhteyttä itseemme erilaisten voimauttavien harjoitusten muodossa.

Teemoja: aggressio elämänvoimaksi, valtapeleistä yhteispeliin, tunteiden kohtaamisen vapauttava voima, hevonen kätkettyjen tunteiden tulkkina, kuunteleva vuorovaikutus, päästä sydämeen – mielen ja sydämen yhteyden vahvistamisen voimauttavat vaikutukset, sielun ja kehon yhteyden vahvistamisen hyödyt meidän ja hevosen välisessä vuorovaikutussuhteessa.

Kysy lisää & tilaa luento: nona@horselistener.eu

“Se kuinka käyttäydymme ei ole se, keitä me sisimmässämme olemme. Katsomalla pintaa syvemmälle ja sukeltamalla käytöksen juurille ymmärrys avautuu ja aito Minä pääsee vapautumaan. Kaikki meistä kaipaavat nähdyksi ja kuulluksi tulemista. Sekä me ihmiset että hevoset.”

– Nona Peuransola

Nona Peuransola on perehtynyt naisen aggressio -teemaan monipuolisesti; hän on tehnyt Maria Akatemiassa asiakas- koulutus- ja vaikuttamistyötä ehkäisevän väkivaltatyön asiantuntijana naisenväkivalta.fi -hankkeessa sekä ottaa nyt vastaan omia yksilöasiakkaitaan, luennoi, kirjoittaa & kouluttaa.

Hevosen hoitava voima

Hevosilla on valtavan suuri kyky tukea meitä ihmisiä matkalla aitoon itseemme. Eikä tämä toki ole vain yksisuuntainen tie, vaan kun rohkenemme itse avautua enemmän, hevonen palkitsee rohkeutemme moninkertaisesti. Voimme kokea syvää sydänyhteyttä, jota emme kenties ole vielä koskaan aiemmin kokeneet hevosen kanssa, tai suhteessa itseemme. Voimme löytää itsestämme jotakin sellaista, mitä emme ole uskaltaneet kuvitella meissä olevan.  

Hevonen tarjoaa meille upean mahdollisuuden voimaantumiseen niin henkisellä, emotionaalisella kuin fyysisellä tasolla. Olen kokenut, ja saanut todistaa, huikaisevan kauniita, koskettavia hetkiä hevosten kanssa ja luennolla kerron kokemuksistani ja löydöksistäni – siitä mitä olen oppinut hevosen hoitavasta voimasta, sydänyhteydestä, kohtaamisen terapeuttisista vaikutuksista sekä mm hevosen aggressiosta.

Olen itse tehnyt valtavirrasta poikkeavaa tutkimusmatkaani hevosten sielunmaisemaan nyt 8 vuotta. Etenkin asuminen omien hevosteni kanssa on tarjonnut oivan näköalapaikan siihen, kuinka vanhat ajatusmallit ja hevosen inhimillistäminen voivat toimia kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ja aidon yhteyden esteenä. Itse koen, että hevonen ei koskaan käyttäydy vaikkapa aggressiivisesti huvikseen. Sillä on aina syy käytökseensä. Hevonen on syvimmiltään harmoniaan pyrkivä eläin, joka myös peilaa lahjomattomasti meitä ihmisiä.

Toinen tammoistani oli vihaisen ja vaarallisen hevosen maineessa ennen minulle tuloaan ja myös toinen käyttäytyi haasteellisesti alussa ennen kuin uskalsi avautua. Tärkein tuki mitä saatoin molemmille antaa, oli aika ja tila. Sekä viestiminen siitä, että he ovat turvassa. Tärkein työ mitä saatoin tehdä oli työ itseni kanssa, ja olenkin havainnut, että tämä on arvokkain reitti myös hevosen eheytymiseen. Englannissa Jim Mastersonin kurssilla 2011 työskentelin rescue-hevosten kanssa ja tämä oli myös äärettömän merkityksellinen oppimatka hevosen valtavaan herkkyyteen. Uskon että pohjimmiltaan hevonen kaipaa nähdyksi tulemista, ihan kuten me ihmisetkin.

Luennolla saat voimauttavia välineitä myös siihen, kuinka hevosen hoitavan voiman aktivoitumista voi tukea. Itse uskon, että jokaisessa hevosessa asuu viisas sielu, joka odottaa potentiaalinsa vapautumista. On vain kyse siitä, kuinka olosuhteet ja muu kanssakäyminen hevosen kanssa tukee hevosen avautumista aidoksi itsekseen. 

Kokemuksellisen luennon aikana teemme myös läsnäoloa ja yhteyttä aitoon itseemme ja sydämemme viisauteen vahvistavia harjoitteita. 

Nona Peuransola on perehtynyt hevosen ja ihmisen väliseen hoitavan yhteyden voimaan pian 9 vuotta. Hän kokee, että hevoset toimivat oppaina ihmisyyteemme, kun vain opimme ottamaan tämän lahjan vastaan. Hän mentoroi, kouluttaa, luennoi ja pitää aiheesta voimauttavia workshoppeja.

 

Inspiroiko jompi kumpi luentokokonaisuus? Ota yhteyttä: nona@horselistener.eu / 040 140 1181, niin jutellaan tarkemmin toiveistasi ja tarpeistasi. Kerron mielelläni lisää.

Matkalla Näkyväksi -kokemukselliset luennot:
  • 12.1.19 Vire-messut / Tampere (Messu- ja urheilukeskus) klo 14.30
  • 9.2.19 Minä Olen -messut / Helsinki (Finlandia-talo) klo 16.15
  • 3.3.19 Joogafestivaali / Helsinki (Kaapelitehdas) klo 14.30

 

“Hevoset auttavat meitä yhdistymään vahvemmin aitoon itseemme ja sydämemme viisauteen.”