Minä

Oman sydämeni kutsumuksena on työskennellä naisten, sekä hevosnaisten voimauttamistyön parissa. Nyt jälleen yrittäjänä, ja aiemmin myös Maria Akatemiassa, jossa toimin ehkäisevän väkivaltatyön asiantuntijana asiakas-, koulutus- ja vaikuttamistyössä Naisenväkivalta.fi-hankkeessa. Naisen aggressio on pitkään ollut tabu. On tullut aika rikkoa tuo tabu ja opetella valjastamaan aggressio terveeksi elämänvoimaksi, jota se pohjimmiltaan on.

Olen luonteeltani pioneeri, ja haluan tuoda herkästi väistettyjä aiheita näkyväksi. Mentoroinpidän koulutuksia, workshoppeja, kursseja, retriittejä & kokemuksellisia luentoja. Yhdessä näyttelijä / vuorovaikutuskouluttaja Outi Mäenpään kanssa olemme luoneet itsetuntemusta syventävän, kokonaisvaltaista ihmisyyttä tutkivan, ja autenttisuutta tukevan Matkalla Näkyväksi -koulutuskonseptin. Pidämme Matkalla Näkyväksi -luentoja, koulutuksia ja ryhmiä – myös ympäri Suomen.

Oman työni suurin voima piilee kohtaamisessa, siinä että pyrin näkemään ihmisen. Minusta ylipäätään kaikkien auttamistyötä tekevien tärkeimmän fokuksen tulisi olla aina yksilön oman voiman vahvistamisessa. Guruja ei ole.

Liki kymmenen vuotta sitten aloin pitämään hevosmeditaatioita ja perehtymään tarkemmin hevosten rooliin ihmisten itsetuntemustyöskentelyn ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukena. Tällä saralla olen tehnyt pioneerityötä, ja omat aiemmin vaarallisiksi leimatut tammani ovat olleet avainasemassa tällä tutkimusmatkalla. Oma asiantuntijuuteni on erityisesti ihmisen ja hevosen välisessä hoitavassa yhteydessä – siinä mitä kohtaamisessa voi tapahtua nimenomaan puhtaasta olemisen tilasta käsin. Kuinka voimme koskettua hevosten syvästä sydämen viisaudesta.

Kokemuksen kautta olen nähnyt, kuinka eläin tulee monesti autetuksi parhaiten, kun ihmistä tuetaan. Kun ihminen tulee tietoiseksi omista haitallisista mekanismeistaan sekä tukahdutetuista tunteistaan, heijastuu se väistämättä myönteisesti eläimeen. Yhteys itseen ja eläimeen pääsee avautumaan aivan uudella tasolla.

Erinäisistä koulutuksista huolimatta suurimpia opettajia elämässäni ovat olleet eläimet, erilaiset kohtaamiset ja elämä itse. Oman näkemykseni mukaan aito asiantuntemus syntyy yhdistelemällä teoreettista tietoa, intuitiivisuutta, sekä omakohtaisten kokemusten tuomaa viisautta. Myös unien syvätieto toimii inspiraationlähteenä omalla elämänpolullani.

Lue lisää omasta matkastani

Lue Minä Olen -lehden haastattelu täältä